RECEPT ZA ENERGIJU: Dodajte naranči “čarobni” sastojak i dobit ćete sok koji uklanja umor

naranča - sok - juice

Koliko vam se često dešava da osjetite pad energije? To može biti uzrok lošeg spavanja, psihičkog umora ili loše ishrane. Ali kao i uvijek, postoje razne zdrave alternative koje vam mogu povratiti energiju za tren oka.

Većina ljudi misli da će im se energija povratiti i da će malaksalost ili pospanost nestati, ako uzmu čokoladicu ili bilo što slatko. To je istina, ali je rezultat vrlo kratkotrajan.

Rafinirani šećeri imaju sposobnost da nam dignu energiju i pokrenu nas, ali taj efekat nestaje nakon 15-ak minuta, što izaziva dalju želju za uzimanjem slatkiša. Postajemo “ovisni” od slatkog, a kilogrami – samo rastu.

Da ne biste opet pogriješili i uzeli neki slatkiš kada osjetite pad energije, počnite praviti jedan vrlo ukusan napitak koji će uraditi sve što je potrebno i to na prirodan i zdrav način.

Pomiješajte laneno ulje sa narančom i dobit ćete napitak koji pored toga što je zdrav, daje nevjerojatno veliku količinu energije. Naranče su bogate vitaminom C, folnom kisjelinom i kalcijem pa su odlične za cjelokupni organizam, dok laneno ulje usporava ulazak voćnih šećera u krv, pa se energija dugatrajno i polako oslobađa.

Što se tiče zdravlja, sok od lanenog sjemena i naranče je odličan za prevenciju srčanih oboljenja i problema sa plućima.

Evo što vam je potrebno za pripremu soka od naranče i lanenog sjemena.

– 3 naranče
– 1 kašika lanenog sjemena
– 100 ml vode

Stavite sve sastojke u blender i dobro usitnite. Ako nemate blender, iscijedite naranču, dodajte joj laneno ulje i dobro promiješajte.

Sok se može piti svakodnevno u neograničenim količinama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*