NAPITAK KOJI SKIDA KILE: Evo kako možete skinuti i do 10 kilograma za samo 14 dana

Limun - limunada

Ako želite u potpunosti izmijeniti svoj izgled i smršati 10 kilograma, pored dobre volje, potreban vam je i – limun!

Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu ishranu i gubitak težine. Usprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove, teško je zamisliti nekog da jede cijeli limun. Srećom, ne morate da jedete limun tijekom ove limun dijete. Umjesto toga ćete koristiti osobine limuna za sagorijevanje masti, što će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.

Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje.

Pored svega ostalog, limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam, a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želučane kiseline, i, kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže reguliranje nivoa šećera u krvi.

Postoji mnogo različitih vitamina koji se nalaze u limunu, uključujući i vitamin C, po kome je najpoznatiji i koji jača imuni sistem, što je također važan faktor u procesu gubljenja težine. Generalno, limun je nevjerojatno voće s kojim možete da očistite svoje tijelo, očistite krv i limfu, ubrzate metabolizam i pored toga da izgubite kilograme i spriječite neke bolesti.

Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti određenu količinu limunovog soka pomiješanog s vodom.

Savjet: isperite usta sa svježom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprečavanja oštećenja zubne gleđi od limunske kiseline.

Dan 1: sok od 1 limuna pomiješan s 1 čašom svježe vode.
Dan 2: sok od 2 limuna pomiješan s 2 čaše svježe vode.
Dan 3: sok od 3 limuna pomiješan s 3 čaše svježe vode.
Dan 4: sok od 4 limuna pomiješan s 4 čaše svježe vode.
Dan 5: sok od 5 limuna pomiješan s 5 čaše svježe vode.
Dan 6: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.
Dan 7: sok od 3 limuna pomiješan s 10 čaša svježe vode. Dodati 1 kašiku meda i piti smjesu tijekom cijelog dana.
Dan 8: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode.
Dan 9: sok od 5 limuna pomiješan s 5 čaša svježe vode.
Dan 10: sok od 4 limuna pomiješan s 4 čaše svježe vode.
Dan 11: sok od 3 limuna pomiješan s 3 čaše svježe vode.
Dan 12: sok od 2 limuna pomiješan s 2 čaše svježe vode.
Dan 13: sok od 1 limuna pomiješan s 1 čašom svježe vode.
Dan 14: sok od 3 limuna pomiješan s 10 čaša svježe vode. Dodati 1 kašiku meda i pijte mješavinu tijekom cijelog dana.

Ako vam je teško da pijete sve to odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje sat prije obroka. Ova dijeta se ne preporučuje osobama s gastrointestinalnim problemima.

Limun dijeta je posebno efikasna u jesen ili proljeće, u vrijeme kada su našem tijelu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija.

Ako kombinirate limun dijetu s niskim unosom kalorija dobit ćete još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka ali zaista malih, nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakve tjestenine, peciva ili bijeli hljeb. Zaboravite na gazirana pića, slatke sokove ili alkohol. Grickalice čips, flips, slatkiše i slično izbjegavajte.

Izvor: zivotnimagazin.com

Povezano:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*