HERPES: Riješite ga se prirodnim putem za samo 12 sati

herpes

Herpes se najčešće pojavljuje na usnicama i oko njih. Vrlo je neugodan i bolan, a izaziva ga virus HSV-1, inače najuobičajeniji virus na svijetu.

Srećom, pored raznih medikamenata koji se nude na tržištu, postoji prirodni lijek kojim ćete se brzo i efikasno riješiti herpesa.

Uzmite češanj bijelog luka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta i u roku od 12 sati herpes će nestati. Ako je riječ o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Bijeli luk povećava obrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcij, sumpor, fosfor i željezo. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin te vitamine, stoga ga se smatra prirodnim antibiotikom.
Neka istraživanja su pokazala da bijeli luk ima anti tumornu aktivnost zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.

Osim toga, bijeli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog tlaka, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, kronični kašalj, astmu, izbacuje toksina iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

Povezano:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*