FOTO UPUTE U SAMO 5 KORAKA: Pripremite prirodnu “imunološku bombu” protiv prehlada i gripa!

imunoloska-bomba-4
Evo jednog sjajnog recepta pred nadolazeće hladnije dane…

Ovaj recept ne zahtjeva mnogo priprema i vremena, a donosi maksimalnu korist za vaše zdravlje, posebno tokom sezone prehlada i gripa.

Ovo je svojevrstan koktel sastojaka koji su jako dobri za imunološki sistem čovjeka, a kada je jednom spremljen možete ga konzumirati u svega nekoliko zalogaja.

Veoma je važno da prilikom izbora sastojaka koristite neprskani limun, odnosno najbolje bi bilo da potražite ovaj agrum organski uzgojen, a također je izuzetno važno izabrati kvalitetan med.

Preporuka je da se uzima jednom ili dvaput dnevno tokom sezone prehlada i gripa. Sa obzirom na sastojake od kojih se priprema, trebao bi vam pružiti prirodnu zaštitu od neugodnih virusa.

Za pripremu je potreban jedan limun, 1 ili 2 (ovisno od veličine) češnja bijelog luka, 1/8 žlice ljute paprike i 1 žlica meda.

Korak 1 – Prerežite limun na pola
limuni-700

Korak 2 – Iscijedite sadržaj jedne polovine limuna u malu posudu, i ostavite tako iscijeđen sok da stoji. Drugu polovinu limuna također sačuvajte za kasniju upotrebu.
imunoloska-bomba-1

Korak 3 – Nasjeckajte bijeli luk i ostavite ga da stoji najmanje 10 minuta. Nakon toga ga zajedno s 1/8 žlice ljute paprike dodajte limunovom soku.
imunoloska-bomba-2

Korak 4 – Dodajte jednu žlicu meda i sve sastojke dobro izmiješajte!
imunoloska-bomba-3

Korak 5 – Dobivenu smjesu naspite u polovinu limuna iz koje ste iscijedili sok.
imunoloska-bomba-5

Konzumirajte dobiveni proizvod u cijelosti, kako biste pojeli i limunovu pulpu. Dobro bi bilo da su limuni koje koristite neprskani, odnosno organski uzgojeni. Ponovite recept s drugom polovinom limuna nakon 4 sata.
imunoloska-bomba-4
Evo jednog sjajnog recepta pred nadolazeće hladnije dane…

Povezano:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*