ELIKSIR MLADOSTI IZ KOŠTICA GROŽĐA: Štiti srce i podmlađuje krvne sudove, a priprema se veoma jednostavno

Grožđe crno

U narodnoj medicini se kao izuzetno ljekovit i efikasan prirodni lijek preporučuju koštice grožđa. One su mnogo korisnije od mekanog dijela zrna!

Eliksir od koštica grožđa koristi se u slučaju ateroskleroze, ishemijske bolesti srca, hipertonije, infarkta, moždanog udara i mnogih drugih bolesti.

Kako pripremiti ulje?
Koštice isperite i prosušite u pećnici na temperaturi od 40 do 45 °C. Sameljite ih u mlinu za kavu, uspite u teglu od pola litre i prelijte rafiniranim suncokretovim uljem.
Teglu dobro zatvorite i ostavite na hladnom mjestu sedam dana. Povremeno promiješajte. Zatim procijedite kroz gazu i ostavite u zatvorenoj tegli još dva-tri dana.
Potom pažljivo odlijte u prikladnu bočicu zeleno ulje koje se nakupilo na površini. Uzimajte po žlicu ulja jedanput dnevno.
Preventivno uzimajte to deset dana, jednom u sezoni. U slučaju bolesti gastrointestinalnog trakta, kardiovaskularnog sistema, kolitisa (upala crijeva) i ateroskleroze – terapija se može produžiti do mjesec dana.

Kako pripremiti tinkturu?
Koštice od crvenih sorti grožđa operite, osušite, sameljite i prespite u teglu od pola litre, s tim što treba da je napunite dopola. Nalijte do vrha votkom, dobro zatvorite i držite na tamnom mjestu mjesec dana, svakodnevno mućkajući.
Procijedite i uzimajte pet dana po kap tijekom jela, zatim napravite petodnevnu pauzu i nastavite da koristite tinkturu do kraja mjeseca, po istoj šemi (pet dana uzimanja, pet dana pauze).

Važno je znati
Ako koštice samo progutate, onako cijele – neće biti ljekovitog efekta jer je njihov vanjski sloj otporan na želudčane kiseline, tako da ne mogu biti probavljene. Korisne tvari najbolje se apsorbiraju iz ulja od koštica grožđa, kao i tinkture.

Povezano:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*